skip to Main Content

Oerol is een tiendaags festival op waddeneiland Terschelling. Dans, beeldende kunst, theater, muziek en expedities laten je nieuwe horizonnen zien. Je ontdekt er muziek en struint bij nacht over het wad. Je danst er in de duinen. Je fietst naar een oude hooischuur voor een voorstelling die je bij zal blijven… Oerol 2019 vindt plaats van 14 tot en met 23 juni.

Walpurgis/BOT/Kloppend Hert – Wij, de verdronken

Wij, de verdronkenen is rauw, poëtisch en bezield muziektheater over de moed en de veerkracht van de mens in opstand. Wij, de verdronkenen is de verpletterende roman van de Deense auteur Carsten Jensen, over de glorietijd en teloorgang van zijn geboortestad Marstal, ooit een belangrijke zeehaven en vermaard om haar schepen en haar zeevaarders.

Secret Garden Sessions

Als de snelst groeiende muziekstroming op Spotify verdient neoklassieke muziek dit jaar een bijzondere plek op Oerol. Daarom presenteert het festival de gloednieuwe Secret Garden Sessions: een reeks intieme concerten in de Zelfpluktuin… Met onder anderen Orpheo McCord, Martin Kohlstedt, Matteo Myderwyk, Marike Jager en Ruben Hein (foto).

Babs’ Woordsalon

Babs Gons en haar muzikale mede-host Mirte Hartland nodigen dagelijks weer een bonte stoet van acteurs, schrijvers, columnisten, spoken word-artiesten, singer-songwriters en rappers uit. Op Terschelling laten naast acteurs, muzikanten en theatermakers uit Oerol voorstellingen ook dichters en spoken word-artiesten van collectief Poetry Circle Nowhere van zich horen.

Marten Winters – Man op het veld

Ieder stukje land op Terschelling heeft van oudsher een naam die vaak iets vertelt over het gebruik van die plek, of een gebeurtenis die daar plaatsvond. Tresoar en Oerol vroegen Marten Winters om dit fenomeen als uitgangspunt te nemen. Winters, bekend van projecten als Het Schip De Lading en 8ste Dag (Leeuwarden-Fryslân 2018), bouwde een grootschalige installatie op het eiland.

Babette Rijkhoff/Eva Koopmans – Stemmen uit de nacht

Journalist en radiodocumentairemaker Babette Rijkhoff, die zelf op Terschelling opgroeide, heeft een fascinatie voor dat wat voor de hand ligt maar zich nét buiten ons zicht bevindt. Voor gekte en gewoonte, voor het ogenschijnlijk onbegrijpelijke. Op het raakvlak van het wonderlijke en het alledaagse werkt ze samen met scenograaf Eva Koopmans, die in haar ontwerpen de grenzen tussen autonome beeldende kunst en theater opzoekt. In samenwerking met Natuurmuseum Fryslân ontwikkelt Babette Rijkhoff op Oerol een Expeditie die daarna onderdeel zal zijn van de tentoonstelling Slaap in de natuur in Leeuwarden.

Skoft&Skiep/Tryater – Part-Time Paradise

Een verrassende, beeldende mozaïekvertelling die zich afspeelt op een echte camping. Kijk vanuit vogelperspectief met nieuwe ogen naar de tijdelijke samenleving die camping heet. Ervaar de torenhoge verwachtingen en diepe existentiële gevoelens van campinggasten. Ontdek hoe de mens altijd op zoek is naar bestemming. Vanaf hoog in de lucht observeer je de camping en krijg je een inkijkje in de levens van twaalf campinggasten: een vrouw die na het overlijden van haar man voor het eerst weer gaat kamperen, een jongen die op zoek is naar stilte en zichzelf, een meisje dat hoopt dat er vandaag iets kapot gaat. Allen staan op de camping met hun eigen verwachtingen en verlangens, wat leidt tot tragikomische confrontaties en existentiële twijfels wanneer wens en werkelijkheid niet overeenkomen.

Alle informatie over het programma, tijden, locaties en tickets(prijzen) vind je op oerol.nl. Oh ja, Oerol zoekt nog vrijwilligers voor het tweede weekend in het festival. Check hiervoor ook de website.

Deel dit verhaal

Back To Top