Überspringen zu Hauptinhalt

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het vervolg op het culturele hoofdstadjaar. Over de organisatie, de wijze waarop je mee kunt doen of hoe je ondersteuning vindt voor jouw idee of project. Op deze pagina vind je antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Die blijven we voorlopig ook aanvullen.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Je kunt ons bereiken via info@lf2028.nl of je kunt het contactformulier elders op deze site invullen. Onze organisatie is klein en in ontwikkeling, maar we doen ons best om zo snel mogelijk te reageren. Binnenkort maken we ook een telefoonnummer bekend waarop je ons kunt bereiken.

Via deze website houden we je op de hoogte van de ontwikkeling van onze plannen. Je vindt hier binnenkort ook een overzicht van de projecten die we al in 2019 ondersteunen en in ons programma opnemen. Eind juni 2019 presenteren we ons bidbook met een uitgewerkt plan voor de periode 2020 – 2028. Dat kun je daarna ook op deze website vinden.

Heb je (een idee voor) een project of wil je iets organiseren in Leeuwarden of Fryslân? Dan kun je meewerken aan LF2028. Graag zelfs! Net als in 2018 werken we weer toe naar een breed programma met volop ruimte voor mienskipsinitiatieven.

Als je je project wilt aanmelden bij de organisatie, vul dan het het aanvraagformulier in. Vervolgens zorgen wij ervoor dat je inloggegevens ontvangt.

Als je al zeker weet dat jouw project of evenement doorgaat, kun je het zelf op de agenda van LF2028 plaatsen. Die agenda is net als in 2018 gekoppeld aan de website friesland.nl. Heb je nog een account uit 2018? Het klinkt gek, maar ook dan willen we je alsnog vragen om een nieuw account aan te maken. Wil je graag een nieuw account? Vul dan ons aanvraagformulier in. Je krijgt dan van ons je logingegevens opgestuurd.

We hebben een speciaal loket waar je terecht kunt met al je vragen, bijvoorbeeld over het verder ontwikkelen van je idee, de agenda en ondersteuning voor je project. Je kunt bellen of mailen, maar je kunt er ook zo binnenwandelen. Afhankelijk van de vraag kunnen we deze direct beantwoorden of maken we een afspraak voor een langer gesprek.

Mienskiploket
Bezoekadres:
Keunstwurk, Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden.
Openingstijden: ma- do 9-17 uur en vr 9-15 uur
Telefoon 058-2343434
E-mail mienskiploket@lf2028.nl

Wij helpen je graag! Achter ons loket staat een team klaar om je te adviseren bij de organisatie van je project. Op www.stipe.frl vind je een schat aan informatie. Zo kun je de Toolbox gebruiken voor het schrijven van een projectplan en je inschrijven voor één van de vele workshops. Iedere derde donderdag van de maand is er het gratis Projectenspreekuur, waar je je online voor kunt inschrijven.

Ook organiseren we Greidesessies. In zo’n sessie ga je samen met andere initiatiefnemers op een inspirerende manier je idee uitwerken tot een concreet plan. Je kunt je aanmelden via mienskiploket@lf2028.nl Data en loacties van de Greidesessies worden dan aan je bekend gemaakt.

In juni 2019 presenteren we een bidbook met de programmalijnen voor 2020 en verder. Als jouw project of idee daarin past, kun je wellicht een beroep doen op de middelen die beschikbaar zijn voor het programma van LF2028.

 

Je kunt voor de financiering van je project of evenement wellicht (ook) een beroep doen op  fondsen of sponsoren werven. Op www.stipe.frl staat een gratis fondsendatabase, met daarin veel relevante fondsen voor Friesland. Daar vind je ook informatie over workshops over sponsor- en fondsenwerving.

Een laagdrempelig, provinciaal fonds voor mienskipprojecten in Friesland is het Iepen Mienskipfûns. Je kunt hier een aanvraag doen via het regionale kantoor van Streekwurk. Meer informatie vind je via deze link: https://www.fryslan.frl/subsidies/subsidies-regelingen_3217/item/iepen-mienskipsfuns-fryslan-gesloten_8680.html )

Alle projecten en evenementen die meedoen aan LF2028, worden opgenomen in de agenda van www.friesland.nl Deze website wordt actief gepromoot in samenwerking met Merk Fryslân. Waar mogelijk worden projecten die in die agenda staan ook meegenomen in onze overige marketing- en communicatiemiddelen. Denk daarbij o.a. aan social media (Facebook, Twitter, Instagram)

Indien jouw project wordt ondersteund of is opgenomen in de agenda van LF2028, dan mag je ons logo vermelden op je eigen online- en offline mediamiddelen. Je  kunt het opvragen via het contactformulier op deze website.

Als je vraag niet op deze pagina wordt beantwoord, dan kun je je vraag stellen via info@lf2028.nl of via het contactformulier op deze website

An den Anfang scrollen