skip to Main Content

In het Culturele Hoofdstadjaar deden 2.500 cliënten van Talant en Wil mee aan de projecten van Leeuwarden-Fryslân 2018. Meedoen zorgde voor nieuwe kansen, mooie ontmoetingen, mooie samenwerkingen en heel veel mooie herinneringen. Lisa denkt met een glimlach terug aan haar ervaringen. Lees hoe zij meedeed, maar vooral ook wat het haar heeft gebracht. Lees over haar legacy.

Meedoen als artiest geeft zelfvertrouwen

Ze betoverde het publiek met haar Indonesische dans tijdens de theatervoorstelling over het leven van Mata Hari. ,,Meedoen aan deze voorstelling was als een droom die uitkwam”, zegt Lisa de Vries. In het Culturele Hoofdstadjaar trad ze twee keer op in de uitverkochte theaterzalen van De Lawei en het Posthuis Theater. Dansen is haar lust en haar leven.

,,Ik weet nog goed dat ze thuiskwam en vertelde dat ze de solodans had”, vertelt haar moeder. ,,Ik dacht nog, dat zal wel, maar het bleek echt zo te zijn.” Lisa viel tijdens de audities op bij de theatermakers. ,,Iedereen moest huilen, zo mooi vonden ze haar dans.”

Dezelfde wortels als Mata Hari

,,Ik deed het ook een beetje voor mijn gezin, voor opa,” vertelt Lisa. ,,Opa was erg ziek en woonde in die periode bij ons,” vult haar moeder aan. ,,Hij was enorm trots op Lisa en had twintig euro onder zijn kussen gelegd voor Lisa toen zij de rol kreeg. Zijn Indonesische komaf maakte de rol extra speciaal. ,,Ik heb dezelfde wortels als Mata Hari”, zegt Lisa trots.

Meerdere optredens

Nog steeds wordt Lisa gevraagd om haar Indonesische dans op te voeren. Bij evenementen, maar ook bij de trouwerij van haar neef en het huwelijksjubileum van haar oom en tante.,,“Dansen heeft haar veel zelfvertrouwen gegeven,” merkt haar moeder op. Meedoen als artiest houdt veel meer in dan het moment op het podium.

© Fotobureau Hoge Noorden
© Tekst: Hilde Koopmans

Deel dit verhaal

Back To Top