skip to Main Content

In het Culturele Hoofdstadjaar deden 2.500 cliënten van Talant en Wil mee aan de projecten van Leeuwarden-Fryslân 2018. Meedoen zorgde voor nieuwe kansen, mooie ontmoetingen, mooie samenwerkingen en heel veel mooie herinneringen. Peter denkt met een glimlach terug aan zijn ervaringen. Lees hoe hij meedeed, maar vooral ook wat het hem heeft gebracht. Lees over zijn legacy.

Meedoen als vrijwilliger blijft in je hart zitten

Meedoen als vrijwilliger was voor Peter Boonstra dé manier om te laten zien dat mensen met een beperking er ook toe doen. ,,Ik houd niet van stilzitten, daarom past het doen van vrijwilligerswerk goed bij mij”, zegt Peter. Over zijn ervaringen tijdens het Culturele Hoofdstadjaar is hij duidelijk: ,Het blijft in je hart zitten.”

 Peter deed aan verschillende evenementen mee. ,,Van de opening tot de sluiting.” Alles was leuk om te doen, maar als hoogtepunt noemt hij het meedoen als vrijwilliger bij De Reuzen en bij de Stormruiter.

Iedereen is gelijk

,,Ik heb laten zien dat ik er ook ben. En dat mensen met een beperking net zo goed iets kunnen doen. Mensen gingen ook heel normaal met mij om.” En zo ziet Peter het ook het liefst. ,,Iedereen is gelijk”, vindt Peter. ,,Ga gewoon met ons om, want wij horen er ook bij.”

Doorgaan na LF2018

Het doen van vrijwilligerswerk stopt niet na het Culturele Hoofdstadjaar. ,,Dit jaar help ik weer mee bij Welcome to The Village en Explore the North.” Zijn begeleidster Sjoukje van Wil juicht de initiatieven van Peter toe. Sterker nog, zij stimuleert ook anderen om mee te doen als vrijwilliger. ,,Gezien worden en iets kunnen betekenen voor anderen is prachtig!”

© Fotobureau Hoge Noorden
© Tekst: Hilde Koopmans

Deel dit verhaal

Back To Top