skip to Main Content

Het is feest in Spanga! Al dertig jaar is het Friese dorp het toneel voor Opera Spanga. Het jubileum wordt gevierd met niet één, maar twee korte opera’s: Pagliacci en Il Tabarro. Dankzij het thema ‘vrouwelijke ontrouw’, de gewaagde regie en opmerkelijke decors is de spanning om te snijden. Neem plaats in de halfopen tent in een Fries weiland en laat je meevoeren.

Zowel Pagliacci als Il Tabarro zijn gecomponeerd rond 1900 en nemen je mee in de verhalen van vrouwen die zichzelf opnieuw willen ontdekken. Niet de lust, maar de zoektocht zet de vrouwen aan tot vreemdgaan…

Pagliacci – Ruggero Leoncavallo
In Pagliacci dromen twee rondreizende artiesten van een avontuurlijk en vrij leven. Helaas levert deze droom niet het gewenste geluk op. Elke vorm van intimiteit is onmogelijk door de ziekelijke jaloezie van de man.

Il Tabarro – Giacomo Puccini
Een wrede gebeurtenis in het verleden speelt twee geliefden parten in Il Tabarro. Hun leven is voorgoed overhoop gegooid door het overlijden van hun kind en de verwachtingen die ze van elkaar hadden zijn in rook opgaan.

Randprogramma
Om het nog feestelijker te maken wordt ook een randprogramma georganiseerd. Schuif voorafgaand aan de voorstellingen aan bij de forumdiscussie waarin sprekers zich verdiepen in het thema. Of bewonder de foto-installatie Strangers in the Night van Noorderlicht, het Huis van de Fotografie.

Datum: 25 juli t/m 10 augustus
Locatie: Spanga
Discipline: opera
Tickets: vanaf € 25

Deel dit verhaal

Back To Top