skip to Main Content

In deze donkere en koude maanden komt Compagnie Carabosse met hun nieuwste show Installation de Feu naar Leeuwarden om de stad te verwarmen. Van 30 januari tot en met 1 februari keert het Franse gezelschap voor de derde keer terug naar Leeuwarden.

Compagnie Carabosse reist al sinds 1997 de hele wereld over. Hun indrukwekkende shows zetten eerder al de harten van bezoekers in São Paolo, Moskou, Riga, Melbourne, Marrakesh, Singapore en Dublin (en nog veel meer wereldsteden) in vuur en vlam. Ook in Leeuwarden hebben we eerder van ze mogen genieten. Leeuwarden verwelkomde het Franse gezelschap in 2006 en 2009.

De nieuwe voorstelling van Compagnie Carabosse heeft de verwonderende werking om iedereen en alles samen te brengen. Waar water en vuur normaal niet samen gaan, zorgt het er in Installation de Feu juist voor dat het vuur blijft branden. Het geknisper en de geur van het vuur brengt iedereen samen om een betoverende tocht door de binnenstad van Leeuwarden te beleven.

Van het Wilhelminaplein tot het Oldehoofsterkerkhof loopt de laatste avonden van januari een vuurroute. Naast de twee grote pleinen, verwarmen en verlichten de kunstinstallaties van Carabosse de Kleine Kerkstraat, Nieuwestad, Oude Lombardsteeg, Doelesteeg en het Waagplein. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen.

Foto © Vincent Muteau

Deel dit verhaal

Back To Top