skip to Main Content

Cultuurmakers, strijd mee tegen eenzaamheid! Leeuwarden-Fryslân 2028 (LF2028) en de Gemeente Leeuwarden zoeken cultuurmakers en initiatiefnemers voor culturele projecten rondom eenzaamheid.

Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa heeft laten zien wat de kracht van de mienskip is. LF2028 is bedoeld om deze energie vast te houden. Kunst en cultuur maken een gevoelig onderwerp als eenzaamheid bespreekbaar en leiden tot ontmoeting en verbinding. Daarom zet LF2028 samen met de Gemeente Leeuwarden de open call “Over de Drempel” uit voor cultuurmakers die werken met het thema eenzaamheid.

Kunstenaars en andere cultuurmakers gezocht

Ben je een (semi) professionele cultuurmaker en heb jij een project rondom bewoners en eenzaamheid? Of een idee waarbij je de verhalen van bewoners en/of bestaande initiatieven met impact op de aanpak van eenzaamheid kan verbeelden en verdiepen? En wordt jouw project in 2020 uitgevoerd? Meld je plan dan voor 20 oktober aan. Gemeente Leeuwarden heeft namelijk meer dan € 50.000 voor deze projectenvoorstellen beschikbaar gesteld. Dit wordt verdeeld over twee grote en vijf kleinere projectplannen.

Voorwaarden extra financiële steun

Natuurlijk maakt niet zomaar ieder idee kans op deze subsidie. Jouw plan of idee moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  1. Jouw project heeft een artistiek inhoudelijk uitgangspunt en wordt gedragen door een cultuurmaker
  2. Jouw project helpt mee aan de strijd tegen eenzaamheid binnen de gemeente Leeuwarden
  3. De mienskip is actief betrokken bij jouw project
  4. Jouw projectplan beschrijft ook op welke manier je bezoekers of deelnemers werft voor dit project, de communicatie rondom jouw project .
  5. Iepen mienskip komt terug in jouw projectplan. Er is verbinding met een initiatief buiten de gemeente Leeuwarden om de blik van de deelnemers naar buiten te richten

Maar laat je niet afschrikken door deze voorwaarden. Heb je een idee, maar nog niet gegoten in een volledig plan? Twijfel je over jouw idee? Wil je even kort sparren? Heb je nog vragen over dit proces? Zoek je verbindingen met bestaande initiatieven? Mail dan gerust naar opencall@lf2028.eu, en wij nemen contact met je op.

Wil je je plan al inleveren en kans maken op deze subsidie? Vul dan het aanmeldformulier in. Doe dit voor 20 oktober. Neem voor de aanmelding de regeling even door, deze is hier te downloaden.

Lever jij je plan in? Spannend. Houd dan zaterdag 30 november alvast vrij in je agenda. Die dag wordt bekendgemaakt welke projectvoorstellen de subsidie ontvangen.

Deel dit verhaal

Back To Top