skip to Main Content

Herinner jij je de 2018verhalen nog tijdens de opening van Leeuwarden-Fryslân 2018 nog? Op vrijdag 26 januari 2018 werden er in musea, cafés, kerken en buurthuizen de mooiste, uiteenlopende verhalen verteld. Net als anderhalve eeuw geleden, tijdens de Winterjûnenocht door de gehele provincie Fryslân. En de traditie wordt voortgezet! Op 15 november is er een nieuwe editie van Verhalenavond.

Vrijdagavond 15 november 2019 worden er door heel Fryslân weer de mooiste verhalen verteld. Je hoort ze in huiskamers, kroegen, de plaatselijke bakker, musea; overal waar iemand iets te vertellen heeft en overal waar iemand maar wil luisteren. Iedereen kan meedoen, als toeschouwer of als verteller. Heb jij nog een sterk verhaal?

Deel jouw verhaal

Iedereen heeft wel een verhaal dat het vertellen waard is. Ook jij! Deel je verhaal tijdens de Verhalenavond. Je verhaal hoeft niet lang te zijn, of ingewikkeld. En vertel het vooral op je eigen manier. Waarover? Dat bepaal je helemaal zelf! Het thema is ‘Als stenen konden spreken’; hoe je dat invult is helemaal aan jou. Vertel op een plek die jij prettig vindt of past bij je verhaal. Je huiskamer, op je werk, bij je vereniging, in je kerk of stamkroeg. Jij bepaalt.

Het verhaal van kunstschaatsster Madelène van Beuzekom

Voormalig kunstschaatsster Madelène van Beuzekom (32) vertelt op Verhalenavond over haar internationale carrière op het ijs, in haar eigen kantoor aan het strand van Lemmer. Alvast een klein voorproefje!

Waarom doe je mee aan Verhalenavond?
Ik denk erover na om een autobiografie over onder meer mijn carrière als professioneel schaatsartiest te schrijven. Van ‘superster’ bij Holiday On Ice die internationaal van stad naar stad trok tot weer terug in de schoolbanken. Ik krijg vaak vragen; hoe dat leven was en waarom ik stopte. Tijdens de Verhalenavond kan ik die ervaringen alvast delen.

Kun je een tipje van de sluier lichten?
Eerst leg ik uit hoe ik professioneel showartiest werd en hoe mijn leven als topsporter was. Natuurlijk vertel ik hoe het showleven in elkaar steekt, over de cultuur in die wereld en sappige verhalen van achter de schermen. Als mijn publiek boven de 18 jaar is, neem ik geen blad voor de mond. Bij een jonger publiek steek ik de verhalen in een braaf jasje… Graag maak ik er een interactief verhaal van: vraag maar raak!

Waar ga je het verhaal vertellen?
In mijn kantoor á La Mer, naast het strand. Ik ben geboren en getogen in Lemmer, waar zoveel grote schaatsers vandaan komen. Vanuit dit dorp reisde ik mijn hele jeugd naar ijsbanen in het land om te trainen. Topsport kun je alleen bedrijven als je rust inbouwt. Het strand van Lemmer is altijd mijn plek voor rust en bezinning.

Deel dit verhaal

Back To Top