skip to Main Content

Drie kandidaten zijn gekozen om hun plannen te presenteren tijdens het selectiemoment van de stadskunstenaar 2020-2021 op 3 december. De kandidaten zijn, in willekeurige volgorde: Caro Kroon, Jara Veragua en Tim Honnef. De stadskunstenaar wordt benoemd voor twee jaar en zorgt voor één  grote manifestatie en vier kleinere gelieerd aan het thema meertaligheid.

De jury heeft uit de sollicitaties drie kandidaten geselecteerd die zich mogen presenteren op grond van hun ingediende plannen. De juryleden hebben vooral gelet op de invulling van het thema meertaligheid en de verbinding met de gemeente.

Leeuwarden kent sinds 2010 een stadskunstenaar. Voorgangers van de nieuwe stadskunstenaar zijn Jamila Faber, Daan Levy en Jacco de Boer en Marten Winters. Daarvoor heeft de gemeente steeds stadsdichters gehad.

Programma

Het selectiemoment van de stadskunstenaar vindt plaats op 3 december bij Media Art Festival aan de Snekertrekweg 1. Aanvang 16.00 uur, afronding uiterlijk 18.00 uur. De toegang is vrij, maar er is een beperkte capaciteit.

De jury gaat na het selectiemoment in beraad, maar de nieuwe stadskunstenaar wordt pas bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leeuwarden op 6 januari 2020.

Deel dit verhaal

Back To Top