skip to Main Content

Van 15 tot en met 28 april vlogen drones boven Fryslân om hartverwarmende boodschappen van de mienskip en artistieke interventie door kunstenaars vast te leggen. Het project Fryslân fan Boppen is gemaakt op initiatief van de Friese burgemeesters, die met dit project iets wilden doen voor de mienskip in de bijzondere coronatijd.

De beelden van de tien routes die zijn gevlogen, zijn gepubliceerd via het televisiekanaal en de website van Omrop Fryslân, de website van de Leeuwarder Courant en de Facebookpagina van LF2028. De beelden zijn inmiddels honderdduizenden keren bekeken en blijven voorlopig ook via bovengenoemde kanalen beschikbaar voor publiek.

“We kijken terug op een hartverwarmend en succesvol project” aldus Lieuwe Krol, projectleider namens LF2028. “Het enthousiasme onder de inwoners van dorpen en steden aan de routes was enorm. Er zijn meer dan duizend boodschappen en creatieve projecten aangemeld via de aanmeldformulieren op de websites van de Omrop en de LC. Die hebben we vanwege de grote hoeveelheid en de beperkte tijd helaas niet allemaal kunnen filmen, maar het overgrote deel hebben we gelukkig kunnen registreren en uitzenden.”

Ook onder kunstenaars was veel enthousiasme om mee te werken aan het project, aldus artistiek leider Marten Winters. “Diepe buiging voor hen, in zeer korte tijd de mooiste dingen maken onder omstandigheden die verre van ideaal waren, dat vind ik echt knap.”

Deel dit nieuws

Back To Top