skip to Main Content

Fuerza Bruta Festival beleeft vanavond een herstart. De Argentijnse show werd gisteravond kort na het begin afgebroken vanwege de te harde wind. Vanavond is de voorstelling in Leeuwarden twee keer te zien: om 19.00 uur en 22.15 uur. De mensen die een kaartje voor gisteravond hadden, mogen op een ander moment terugkomen.

,,We zijn alles aan het regelen”, zegt Claudia Woolgar van Brave New World Producties. Ze kijkt met gemengde gevoelens op de avond terug. ,,Uiteraard is de teleurstelling ontzettend groot. Voor het publiek, voor de acteurs en voor iedereen achter de schermen. Maar de reacties die op ons besluit volgden, zijn stuk voor stuk hartverwarmend.’’

De harde wind was gisteravond spelbreker. ,,De algemene veiligheid kon niet worden gegarandeerd en dan houdt het gewoon op”, zegt Jan van Erve (Brave New World). ,,Hoe vervelend ook, na overleg met de veiligheidsinstanties konden we niet anders.”

Bezoekers komen uit het hele land en soms zelfs van ver. Een stel uit Engeland, dat de show jaren geleden al eens zag, was speciaal voor de première naar Leeuwarden afgereisd. ,,Ze vliegen gelukkig zaterdag pas naar huis, zodat ze vanavond onze gast kunnen zijn.” Een bezoeker uit Mallorca blijft een nacht langer logeren en is ook bij de première 2.0.

Fuerza Bruta Festival is nog tot en met 19 december te zien in staalfabriek De Mannen van de Staal.

© Henri Vos

© Henri Vos

© Henri Vos

© Henri Vos

© Henri Vos

Deel dit verhaal

Back To Top