skip to Main Content

Pak je tuinstoel erbij of leg een kleedje in het gras, vul de picknickmand en neem al je vrienden mee. Dé buitenbioscoop van Leeuwarden is terug! Iepen AIR bios creëert een ontmoetingsplek in de wijken waar jong en oud samenkomt om films te kijken. Op 30 en 31 augustus vindt de gratis openluchtbioscoop in het Dr. Zamenhofpark plaats. Een week later, op 6 en 7 september, strijkt het evenement in Bilgaard neer.

Een buitenbioscoop organiseren om op een laagdrempelige manier verschillende mensen bij elkaar te brengen. Met deze intentie is Iepen AIR bios vorig jaar ontstaan. En met succes! ,,Tijdens een van de filmavonden in Bilgaard zaten er bijna 300 bezoekers naar de documentaire De Wilde Stad te kijken. De mensen kwamen uit de flats in de buurt, maar ook uit andere delen van de stad. Mensen die je normaal gesproken niet samen ziet, kwamen hier bij elkaar. Hele tweezitters werden naar het gras gedragen om zo comfortabel mogelijk te kunnen zitten. Geweldig!”, aldus medeorganisator Nanda Tuinstra.

De films die getoond worden tijdens Iepen AIR Bios hebben allemaal een boodschap. ,,We hebben heel bewust een programma samengesteld van films die een boodschap hebben maar niet te zwaar zijn. Het zijn allemaal hoopvolle films. De kijkers moeten wel geprikkeld worden”, legt Nanda uit. Zo kijk je op 30 augustus de film The Biggest Little Farm waarbij leven in harmonie met de natuur centraal staat. Op 31 augustus wordt in Bugs gekeken of het eten van insecten de oplossing is voor het groeiende voedseltekort. Ik ben Alice, de film die op 6 september getoond wordt, gaat over een robot die eenzame ouderen gezelschap houdt. En op 7 september krijg je de superheldenfilm Black Panther te zien die een verrassend politieke lading heeft.

Het is bring your own dus regel alvast wat sjouwers voor de tweezitter, zet de frisdrank koud, sla genoeg popcorn in en houd de Facebookpagina van Iepen AIR Bios in de gaten voor de laatste updates. We zien je daar!

Deel dit verhaal

Back To Top