skip to Main Content

Vrijdag 23 augustus reist het LUNA collectief af naar Tunesië! Het collectief is daar te gast op het mediakunstfestival SEE Djerba. Vier teamleden van Media Art Friesland vormen LUNA Collective. Gebaseerd op een concept en software van kunstenaar Romy Joya Kuldip Singh, ontwikkelde de groep de installatie ‘Sonic Embassy’.

Sonic Embassy
Het thema ‘Mixed Realities’ van SEE Djerba 2019 inspireerde de leden van LUNA Collective om sonische noties van hun thuisomgeving te delen met het publiek in Houmt Souk, Tunesië. Geluiden werden opgenomen in hun eigen huizen, in de straten van Leeuwarden, op het platteland en aan de kust in de buurt van de stad. Deze Friese  geluiden worden vervolgens vermengd met objecten uit de dagelijkse Tunesische realiteit. Tijdens het festival, dat plaatsvindt van 28 augustus tot en met 1 september, wordt deze mengelmoes van Friese en Tunesische geluiden geactiveerd door de bezoekers. Hoe meer bezoekers komen en communiceren met de installatie, hoe sterker en complexer de soundscape wordt.

Geluiden van over de hele wereld naar Leeuwarden
Tijdens het verblijf op Djerba nodigt LUNA Collective het publiek uit om hun lokale geluiden te delen. Deze geluiden reizen vervolgens met het LUNA collectief mee terug naar Nederland en zullen deel uitmaken van een tweede editie van de SONIC EMBASSY die je op 30 november kunt bewonderen en beluisteren tijdens LUNA in Leeuwarden!

Lichtfestival, LUNA | November Festivalmaand, 28 t/m 30 november, Leeuwarden

Deel dit verhaal

Back To Top