skip to Main Content

In deze bizarre tijden wordt Europa meer dan ooit op de proef gesteld. Grenzen gaan dicht en elk land lijkt voor een andere aanpak te kiezen. Toch blijven we tegelijkertijd met elkaar verbonden en worden we gedwongen om na te denken over het Europa van de toekomst. Wat is straks het nieuwe normaal en hoe gaan we om met ons ‘thuis’?

Voor het internationale project ‘Europe at Home’ is LF2028 op zoek naar een fotograaf en een schrijver. Het doel van dit project is om in beeld en schrift vast te leggen hoe verschillende Europese culturele hoofdsteden omgaan met de coronacrisis en het leven thuis. Wij zoeken daarom zowel een fotograaf als een schrijver die Leeuwarden-Fryslân op hun eigen artistieke manier vast kunnen leggen. Beide werken dienen geïnspireerd te zijn door het motto ‘Europe at Home’ en worden uiteindelijk geüpload op een gezamenlijke website.

Van de fotograaf vragen we uiteindelijk een selectie van 10 foto’s, van de schrijver een tekst van 500 woorden (in het Engels en het Frysk of Nederlands). Voor beide kunstenaars hebben we een vergoeding van €500 beschikbaar. Het is niet verplicht dat de fotograaf en de schrijver zich samen aanmelden. Duo’s mogen zich natuurlijk wel melden, maar het is geen vereiste.

Heb jij al meteen een idee voor dit project? Stuur dan voor 12:00 vrijdag a.s. (17 april) een korte motivatie en je CV naar info@lf2028.eu. Op vrijdag wordt met de gekozen fotograaf en schrijver contact opgenomen, en op woensdag 22 april moeten alle foto’s en teksten aangeleverd worden.

Meer informatie over het project vind je hier:

Back To Top