skip to Main Content

Op 21 en 22 november 2019 vindt het performative symposium Unknown Grounds plaats: een nieuw interdisciplinair platform in Leeuwarden waar performance kunst en wetenschappelijk onderzoek samenkomen. Kunstinitiatief VHDG en Fries historisch en letterkundig centrum Tresoar zoeken naar vrijdenkers die deze intellectuele uitdaging aan willen gaan. De inschrijving is geopend tot 15 oktober.

Performative symposium
Tijdens dit tweedaagse symposium wordt een groep internationale onderzoekers, kunstenaars en denkers uit verschillende vakgebieden (filosofie, geschiedenis, milieustudies, sociale geografie etc.) bijeengebracht. Zij gaan samen op nieuwe manieren nadenken over de fundamenten van onze samenleving en thema’s als grond, territorium, identiteit, gemeenschap en de ‘commons’, onder de titel Unknown Grounds. Zes bijdragers presenteren ieder vanuit hun eigen discipline een tekst die het startpunt zal vormen voor discussie. Vervolgens zal de groep experimenteren met nieuwe vormen van ervaringsgericht onderzoek en uitwisseling, door middel van performances en workshops.

Unknown Grounds
Het centrale thema van ‘grond’ zal de leidraad vormen voor het gesprek. Het woord grond (of in het Engels: ground) heeft vele lagen: van land, territorium en aarde tot reden, basis en fundament. Tijdens het evenement zal er gekeken worden naar naar de conceptuele betekenis van grond, maar ook naar de werkelijke grond onder onze voeten. Unknown Grounds zal in de Obe (bezoekerscentrum Lân fan taal) in Leeuwarden plaatsvinden. De voertaal van dit evenement is Engels.

Meld je aan!
Inschrijven kan tot en met 15 oktober door een email te sturen naar unknowngrounds@voorheendegemeente.nl met een korte biografie en motivatie. Deelnemers worden gevraagd om als voorbereiding op het evenement zes korte teksten te lezen en over elke tekst een vraag op te sturen. De kosten van het tweedaagse evenement zijn € 75, incl. koffie, lunch, een informeel diner en een publicatie.

Bijdragers
Andrej Radman (Dr. ir. Professor of Architecture TU Delft / HR), Sissel Marie Tonn (Kunstenaar & onderzoeker /DK), Ribal (Fotograaf/PS), Theun Karelse (Kunstenaar & Onderzoeker /NL), Masha Ru (Kunstenaar & PhD in Mathematics /RU), Bert Looper (Directeur Tresoar & Historicus /NL) and Flora Reznik (Kunstenaar & Filosoof /AR)

Deel dit verhaal

Back To Top