skip to Main Content

Grensverleggend, opzienbarend, verrassend, ontroerend en heel veel water. Plons! – want daar gaat het over – is een nieuw filmfestival dat begin oktober plaatsvindt. Op 4, 5 en 6 oktober is het schip Eestroom in Leeuwarden gastheer van het eerste Short Documentary Film Festival. Gezellig korte docu’s kijken dus, aan boord van het smûke Scheepsatelier Eestroom.

Frans en Froukje zijn de gastvrije kapiteins en tonen een verzameling bijzondere documentaires. Het thema is, hoe kan het ook anders, water. ‘Duik in Docu’ is de alleszeggende ondertitel van het driedaagse festival. Met korte films uit alle windstreken. We zien dunner wordende lama’s in Argentinië, liefdesperikelen aan het Braziliaanse strand en een Mexicaans omaatje dat met diep verlangen uitkijkt naar de ene telefoontje van haar kleinzoon.

Ieder filmblok van ongeveer anderhalf uur biedt steeds vijf korte films. Het zijn stuk voor stuk internationale spraakmakende docu’s. En terwijl het water van de Dokkumer Ee tegen de stalen romp klotst, kijk jij aan de Willemskade naar de met liefde gemaakte kunststukjes. Met een drankje binnen handbereik en, als je mazzel hebt, een vraaggesprek met een van de filmmakers.

Zo is er voor ieder wat wils en hopen Frans en Froukje dat jij een duik neemt in de overweldigende diversiteit van de creatieve documentaire film.

Deel dit verhaal

Back To Top