skip to Main Content

Op zaterdagmiddag 30 november, tijdens Fair Saturday, is er een feestelijke talkshow in Grand Café Z in Leeuwarden. Kom je langs?

Verhalen uit de stad
In de talkshow interviewt presentator Roelof Lousma verschillende initiatiefnemers en deelnemers van maatschappelijke projecten, die zich inzetten om eenzaamheid te verminderen en ontmoetingen in de wijk organiseren. Verhalen uit de stad en de dorpen, van jong en oud, komen hiermee tot leven. Het Mienskipsorkest zorgt voor de muzikale omlijsting.

Culturele projecten tegen eenzaamheid
Over de drempel heeft de afgelopen maanden culturele makers uitgedaagd met plannen te komen om – met de inzet van cultuur en mienskip – eenzaamheid aan te pakken. Uit tientallen inzendingen zijn door een commissie – bestaande uit professionals uit het werkgebied van cultuur, eenzaamheid en maatschappij – zes plannen gekozen.

Deze cultuurmakers geven in de talkshow korte presentaties, over hoe zíj het komende jaar mensen bij elkaar willen brengen. Daarnaast reikt de commissie ook nog een extra prijs van € 1.000,- uit. Naar welk project? Dat heb jij als bezoeker in de hand.

Over de drempel
Over de drempel is een programma waarbij culturele makers en maatschappelijke initiatieven zich gezamenlijk inzetten tegen eenzaamheid in Leeuwarden en omliggende dorpen.

Zaterdag 30 november
Grand Café Z – Elfstedenzaal
Zaailand 106 in Leeuwarden
Inloop 15.00 uur, aanvang 15.30 uur
Gratis toegang

Deel dit verhaal

Back To Top