skip to Main Content

De Friese hoofdstad rekent donderdag, vrijdag en zaterdag op een drukke binnenstad. Compagnie Carabosse staat namelijk garant voor hartverwarmend openluchtspektakel. Bezoekers wordt aangeraden met openbaar vervoer te komen. Installation de Feu is drie avonden achter elkaar van 18.00 tot 22.00 uur te zien. Er varen twee gratis pramen.

Carabosse is te zien op en bij het Wilhelminaplein, Ruiterskwartier, Lombardplein, de Oude Lombardsteeg, Nieuwestad (beide zijden), Het Naauw, Waagplein, Kleine Kerkstraat, Oldehoofsterkerkhof, Torenstraat en Oude Doelesteeg.

,,Geweldig dat we Compagnie Carabosse na tien jaar weer naar Leeuwarden hebben weten te halen”, zegt wethouder Sjoerd Feitsma (cultuur). ,,Dit spektakel wil je namelijk echt niet missen.”

Praamvaren
Speciaal vanwege Carabosse heeft stichting Praamvaren Leeuwarden twee pramen in de vaart. Opstappen voor de gratis pendeldiensten kan bij de steiger van restaurant Onder de Kelders. De pramen, met aan boord ook enkele vuurpotten, zetten het publiek af ter hoogte van de Oldehove.

De pramen varen tussen 17.30 en 22.00 uur. Aanmelden hoeft niet. ,,Iedereen mag mee”, zegt Max van der Velde van de stichting, ,,en het kan zijn dat je even moet wachten.”

Winkels mogen tijdens de show tot 22.00 uur open blijven. Wel is de ondernemers gevraagd de etalagelichten zoveel mogelijk te dimmen: Carabosse ontleent haar kracht namelijk aan het duister. Hoe donkerder de omgeving, hoe indrukwekkender de vuurshow.

Plattegrond
Cie Carabosse vormt met haar show Installation de Feu een prachtige route door de binnenstad. Bekijk de plattegrond en stippel alvast je route uit!

Deel dit verhaal

Back To Top