skip to Main Content

Wauw! Welcome to the Village is genomineerd voor een Europese EFFE-Award! Door de European Festival Association zijn ze als enige Nederlandse festival geselecteerd als ‘EFFE Laureaat 2019-2020’. Dit is een nominatie voor een tweejaarlijkse Europese prijs voor festivals met een artistiek excellent programma en een sterke impact op lokale en regionale cultuursamenwerking.

Welcome to the Village is door een internationale vakjury uit meer dan 700 festivals verkozen. Samen met 23 andere Europese festivals zijn ze in de running voor deze prestigieuze award. Artistiek leider Sjoerd Bootsma ziet de nominatie als een beloning voor jarenlang hard werken aan het unieke festival:

“We zijn supertrots op deze nominatie, omdat een internationale vakjury ons hiermee beloont voor jarenlang hard werken aan een festival waarmee we bewust de grenzen opzoeken en veelal niet voor de hand liggende keuzes maken. Welcome to The Village is een levende en tijdelijke broedplaats. Kunstenaars werken bij ons samen met grootmoeders aan de festivalvormgeving, startups werken met boeren aan nieuwe prototypes voor een duurzame toekomst en internationale podiumkunstenaars betrekken groepen uit onze omgeving bij hun performances. Bij Welcome to The Village gooien we de samenleving door elkaar, omdat we geloven dat we elkaar veel meer moeten ontmoeten. Want als het voor vier dagen lukt in een festivaldorp, waarom dan niet voor 365 dagen in alle echte dorpen en wijken? We zijn blij dat de jury van de European Festival Association juist dit onderkent en ons nomineert voor een EFFE-Award.”

De uitreiking van de award vindt plaats op 26 september in Brussel.

Stem!

Naast deze fraaie nominatie komt Welcome to The Village ook in aanmerking voor de EFFE Audience Choice Award, een publieksprijs waarbij online kan worden gestemd. Deze stemming start 10 juni op FestivalFinder en sluit op 26 september.

Europe for Festivals, Festivals for Europe – EFFE is een initiatief van de European Festivals Association (EFA), ondersteund door de Europese Commissie en het Europees Parlement. De missie van de European Festivals Association is om haar aangesloten festivals in Europa en de rest van de wereld te verenigen en te vertegenwoordigen door bij te dragen aan het artistieke leven in Europa. De EFA fungeert als het belangrijkste platform voor (podium)kunstfestivals.

Deel dit verhaal

Back To Top