skip to Main Content

Eefje de Visser, Temples, Sports Team, Zwangere Guy, Dool, Penelope Isles, Gotu Jim en Sylvie Kreusch zijn de eerst bekendgemaakte namen voor Welcome to The Village 2020. De achtste editie van het festival vindt plaats van 17 tot en met 19 juli in recreatiegebied de Groene Ster. De kaartverkoop is gestart.

Eerste bevestigingen

Eefje de Visser oogste veel lof met haar optreden op Into The Great Wide Open afgelopen zomer, waar zowel 3voor12, NRC en de Volkskrant haar show als hoogtepunt van het festival bestempelden. Temples brengt hun psychedelische indiepop naar het festival, het nieuwste album Hot Motion werd goed ontvangen in binnen-en buitenland. Het Britse Sports Team is sinds dit jaar bezig met een zegetocht door Nederland, op onder andere ESNS en Best Kept Secret liet de band onder leiding van frontman en aanvoerder Alex Rice een fantastische indruk achter. Zwangere Guy is ‘de ruwste hiphop-diamant van de lage landen’, volgens het NRC.Hij bracht dit jaar twee succesvolle albums uit, zijn autobiografische en maatschappijkritische teksten wonnen vele harten. Voor de liefhebbers van harde gitaren komt DOOL naar Welcome to The Village, herrezen uit de rauwe energie van Rotterdam brengt de band melodische dark rock naar de Groene Ster. Penelope Isles is de meest interessante nieuwe band uit de UK, die melodieuze pop met schitterende psychedelica mixt. Autotunepoëet Gotu Jim brengt het feestje naar Leeuwarden, de hiphopheld van menig studentencorps is ongekend populair en gooit op Welcome to The Village ongetwijfeld hoge ogen. Sylvie Kreusch is van hele andere orde, bekend van onder andere Warhaus en Soldier’s Heart komt Kreusch met haar soloproject naar Leeuwarden. Afrikaanse ritmes, invloeden uit de sixties en seventies en filmische gitaren zorgen voor een broeierig optreden, theatraal en indrukwekkend!

Ticketverkoop

Binnen acht uur na de start van de kaartverkoop was de eerste lading tickets, de ‘First Few’ uitverkocht. Een vliegende start, want ook de Early Bird kaarten (€ 79,-)  gaan als warme broodjes over de toonbank, en lijken snel uit te verkopen. Na de Early Birds zijn de kaarten tegen regulier tarief, € 87,- voor het gehele weekend, beschikbaar.

Eefje de Visser
Zwangere Guy
Temples
Sports Team

Welcome to The Village valt onder het 2020-programma van LF2028 en vindt plaats van 17 tot en met 19 juli 2020 in recreatiegebied de Groene Ster, bij Leeuwarden.

Naast (podium)kunst is er op het festival ruim aandacht voor duurzaamheid en innovatie, wordt er met maatschappelijke partners aan het handgemaakte festival gewerkt en is lekker én logisch eten prioriteit.

Deel dit verhaal

Back To Top