skip to Main Content

November koud en ongezellig? Niet in Leeuwarden! Op de drempel van een nieuw jaar gaan in de Friese hoofdstad nog één keer alle remmen los. November is namelijk festivalmaand. De Friese hoofdstad zindert dankzij een karrevracht aan theater, muziek, poëzie, beeldende kunst, film en dans.

Beleef November Festivalmaand!

Lichtfestival LUNA zet de stad in de spotlights. Het Noordelijk Film Festival viert feest en brengt tijdens de veertigste editie een ode aan de dit jaar overleden filmmaker Pieter Verhoeff. Het altijd spannende Explore the North verwelkomt uitgesproken sprekers als Jelle Brandt Corstius en Özcan Akyol en geeft punkrock een podium met de beroemde Russische Pussy Riot op het programma.

Na het succes van vorig jaar keert ook festivalhart De Stadskas terug. In de warme ontmoetingsplek, aan de voet van de Oldehove, is de oogst dit jaar nog beter: de Stadskas broeit en gloeit met een bomvol programma. Duik met je neus in de boeken, eet een hapje, drink een drankje, doe een dansje en laat je verrassen door de diverse programmering met lezingen, muziek en meer.

Je leest het:

Je leest het: sa kâld is it net yn it noarden. The only way is up!

Blijf je nog even?

Een hele maand gevuld met de tofste festivals, bijzondere kunst en theater, swingende muziek en bekroonde films. Daar wil je natuurlijk zoveel mogelijk van meemaken! Dan blijf je toch nog even? Een dag, een weekend of een week. Vertoeven in Leeuwarden-Fryslân doe je in stijl. Blijf je eten, borrelen of slapen?

Vorig jaar was de festivalmaand in november, de ReOpening, de finale van Culturele Hoofdstad van Europa. Leeuwarden-Fryslân 2028 gaat op deze weg door en maakt van November Festivalmaand een traditie.

Deel dit verhaal

Back To Top