skip to Main Content

De meeste mensen kennen ze inmiddels wel; de kleurrijke murals van Writer’s Block die lege, grijze muren nieuw leven inblazen. Tijdens de ReOpening vorig jaar doemden in de binnenstad van Leeuwarder de vrolijke en soms maatschappijkritische kunstwerken van verschillende street-art kunstenaars op. Het is slechts een aankondiging van het Writer’s Block – Mural Art Festival, wat dit jaar plaatsvindt op 12, 13 en 14 juli.

Tijdens het festival dient de nu nog grijze Parkeergarage Klanderij als festivalhart en playground voor lokale, nationale én internationale kunstenaars. Serge Hollander, organisator van het festival, kan nog weinig verklappen over het programma. ,,Het enige wat ik kan vertellen is dat de parkeergarage er straks heel anders uitziet. Alles wat nu grijs is, is straks één en al kleur”, vertelt Serge. Zo’n veertig kunstenaars van over de hele wereld bekleden de parkeergarage van top tot teen met bonte straatkunst.

Als het aan Serge ligt, behoort de parkeergarage straks tot de nieuwe eyecatcher van de stad: ,,Binnen een week willen we de hele parkeergarage transformeren.Tijdens het festival kan iedereen van dichtbij meemaken hoe de grootste straatkunstenaars de parkeergarage tot leven brengen met behulp van kleur en popart.”

Fotografie: Jacob van Essen

,Binnen een week willen we de hele parkeergarage transformeren.Tijdens het festival kan iedereen van dichtbij meemaken hoe de grootste straatkunstenaars de parkeergarage tot leven brengen met behulp van kleur en popart”

Serge Hollander

Over het festival

Datum: 12 tot 14 juli 2019

Locatie: Parkeergarage Klanderij Leeuwarden

Discipline: festival

Tickets: Vrij toegankelijk

Meer informatie

Deel dit verhaal

Back To Top